Atlı Dayanıklılık Tabiat Bahar Kupası

Atlı Dayanıklılık Tabiat Bahar Kupası

Tabiat Binicilik Kulübü faaliyetlerine Haziran 2014’te başlamış ve 2015 yılında Türkiye Binicilik Federasyonu’na bağlı bir binicilik kulübü haline gelmiştir. On beş bin metrekare arazi üzerine kurulu Tabiat tesislerinde 450 metrekarelik bir pony maneji, 900 metrekarelik bir kapalı manej ve 2560 metrekarelik bir müsabaka maneji bulunmaktadır. At sevgisini yaygınlaştırmak ve binicilik sporunu en doğru şekliyle öğretmek misyonuna sahip Tabiat Binicilik Kulübü’nde kedi, köpek, güvercin, tavuk, ördek, horoz, tavşan, balık gibi evcil hayvanlarla çevrili 2 adet minik gölün yanı sıra yer satrancı ve oyun parkı bulunmaktadır. Tabiat Café leziz Çiftlik Kahvaltısı’nın da yer aldığı özgün menüsü ile ziyaretçilerimize hizmet vermektedir. Tabiat her geçen gün gelişmekte, Bursa ve Marmara Bölgesinde binici ve at severler için bir çekim merkezi haline gelmektedir. 

Tabiat’ta en son Türkiye Binicilik Federasyonu’nun Atlı Dayanıklılık Bahar Kupası gerçekleştirilmiştir.

22-23 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşen etkinliklerde Atlı Dayanıklılık K1 (40km), K2 (60km), K3 (80km) ve 1* (80+km) kategorilerinde gerçekleştirilen Bahar Kupası’na Türkiye’nin dört bir yanından 27 atla birlikte milli sporcular katılım göstermiştir.

UAD1* kategorisinde birinciliği Bolero isimli atıyla Sıtkı Doğuşlu, ikinciliği ise Shamu isimli atıyla Selin Dikencik kazanmıştır. UAD K3 kategorisinde ise Karşıyakalı isimli atıyla Erkan Demir birinci, Anka isimli atıyla Serhat Zengin ikinci ve Roman Kızı – Parlak isimli atlarıyla Nagehan Tokmak ve Mehmet Turna müşterek üçüncü olmuşlardır. UAD K2 kategorisini ise Gürtay isimli atıyla Sercan Koray Yendim birincilikle bitirirken ikinciliği Kefken isimli atıyla Furkan Yazıcı kazanmıştır.