Tabiat Binicilik Merkezi, Uludağ eteklerinin muhteşem doğasını at üstünde deneyimlemek isteyenleri bekliyor!

Tabiat Binicilik Merkezi, Uludağ eteklerinin muhteşem doğasını at üstünde deneyimlemek isteyenleri bekliyor!

Pandemi nedeniyle uzun zamandır izole bir hata yaşan insanlar, kapalı ortamlardan uzaklaşarak doğada vakit geçirmeye ve doğa sporlarına daha fazla yönelmeye başladı. Bu dönemde popülerliği artan etkinliklerden biri de at üzerinde gerçekleştirilen doğa turları.

Bursa merkeze yarım saat uzaklıkta yer alan ve Kestel Kazancı Mahallesi’nde bulunan Tabiat Binicilik Merkezi, misafirlerini doğanın kalbinde atlarla yakın bir dostluk kurmaya ve kusursuz binicilik deneyimlerine davet ediyor.

Yeni başlayanlar ya da deneyimli biniciler, Uludağ eteklerinin muhteşem doğasını ve güzelliklerini, Tabiat Binicilik Merkezi tarafından düzenlenen atlı göl ve orman turları ile keşfediyor. Profesyonel rehberler ve koruma ekipmanları eşliğinde bölgenin eşsiz doğasına doğru çıkılan yolculuklar, göl ve çam ağaçlarıyla çevrili ormanlarıyla sıra dışı bir deneyim vadediyor. Doğa ile baş başa kalarak ruhunuzu dinlendirmenize yardımcı olan yolculuğunuzda sizlere kuşlar ve sincaplar arkadaşlık ediyor.

ATLI GÖL VE ORMAN TURLARI

Atlı doğa turları, normal binicilikten çok farklı olmamakla birlikte atları manejlerden çıkarıp doğayla buluşturuyor. Bu programlara katılmak için daha önce ata binmiş olmanıza gerek yok. Tecrübesiz ve acemi binicilerin de rahatlıkla katılabildiği atlı göl turu yaklaşık yarım saat, orman turu ise 45 dakika sürüyor. Parkur boyunca katılımcılara göl manzarası, küçük dereler, meyve bahçeleri ve ormanın içinde inişli çıkışlı küçük tepeler eşlik ediyor. Bölgenin muhteşem doğasını bir atın sırtında keşfetmek, katılımcılara hayallerindeki biniciliği gerçekleştirme olanağı sunuyor.