‘Atlı Dayanıklılık’ta Türkiye’nin en iyi binici ve atları Bursa’da buluştu!

‘Atlı Dayanıklılık’ta Türkiye’nin en iyi binici ve atları Bursa’da buluştu!

Türkiye’nin en saygın ve yetkin binicilik merkezleri arasında yer alan Tabiat Binicilik Merkezi, bu yıl ikinci kez TABIAT ENDURANCE yarışlarına ev sahipliği yaptı. 12-13 Haziran tarihlerinde 6 farklı kategoride gerçekleşen yarışlar, “Atlı Dayanıklılık” disiplininde Türkiye’nin en iyi binici ve atlarını yine Bursa’da buluşturdu.

Türkiye Binicilik Federasyonu’nun 2021 Yılı Faaliyet Programı takviminde yer alan TABIAT ENDURANCE Atlı Dayanıklılık yarışları, 12-13 Haziran tarihlerinde Tabiat Binicilik Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tamamı doğa içinde gerçekleştirilen ve farklı parkur uzunluklarına sahip 6 kategoride iki gün boyunca devam eden yarışlar, birbirinden çekişmeli anlara sahne oldu. Müsabakalar sonunda başarılı olan ve dereceye giren binicilere kupa, madalya ve sertifikaları verildi.

Türkiye’nin en iyi binicilik kulüplerinin yanı sıra ferdi olarak da yarışlara katılım gösteren 60 sporcu, atlı dayanıklılık disiplininde Tabiat Binicilik Merkezi ev sahipliğinde TABIAT ENDURANCE yarışlarında bir araya geldi. İş, sanat ve cemiyet hayatının yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinden yarışlara katılan sporcular, Uludağ eteklerinin orman patikaları, göl çevreleri, çakıl ve kum yollarında kendilerini test etti, bazen yumuşak eğimlerde bazen de tepelik arazilerde heyecanlı mücadeleler verdi.

BAŞARILI BİNİCİLER KUPA VE MADALYALARINI ALDI

TABIAT ENDURANCE yarışlarında 102 km ile en yüksek parkura sahip AD1* sınıfında gerçekleştirilen Erka Çevre kupasında 4 binici start aldı. Yarışmayı Toros Berk adlı atıyla Erkan Demir birinci tamamladı.

64 km mesafenin kat edildiği Dekar Otomotiv kupasının galibi ise Hüraslan isimli atıyla Mustafa Erden Karagöz olurken, yarışmayı Berktin adlı atıyla İsmail Eray Çokal ikinci, Eyerci Suat isimli atıyla da Burak Yeter üçüncü tamamladı.

Başarılı performansların sergilendiği 42 km Sur Yapı Marka AVM kupasında 24 binici start aldı. Yarışmayı Efulim isimli adlı atıyla Yusuf Okan Özdöl birinci, Thor isimli atıyla Mehmet Mehdi Eker ikinci, Hemşire adlı atıyla da Metohan Taştepe üçüncü tamamladı.

Müsabakalarda ayrıca 20 km kalifikasyon yarışlarına 16 sporcu, 13 km başlangıç kategorisinde 6 genç binici parkura çıktı. 84 km ile günün en uzun 2. parkuru olan K3 kategorisinde başarılı performanslar sergilenmesine rağmen sporcular yarışma kriterlerini sağlayamadıkları için bu bölümde dereceye giren olmadı.

Yarışların ardından düzenlenen törende, Atlı Dayanıklılık disiplininde dereceye giren ve başarılı olan sporculara kupa ve madalyaları verildi. Törende ayrıca, müsabakalara, binicilik sporunun ilerlemesi ve önemine katkıda bulunan Kırcalı Yapı Malzemeleri, Lignadecor, Sur Yapı Marka AVM, Erka Çevre ve Dekar Otomotiv yetkililerine teşekkür plaketleri verildi.